HPL of Fineer finish

U kiest voor een spreekgestoelte met HPL of Fineer afwerking.

Alle spreekgestoelten met een houten corpus zoals de modellen Barracuda, Spietz, Q-Box enzovoort worden bekleed met HPL of fineer. U heeft de keuze uit honderden kleuren egaal of houtsoorten HPL/Fineer.

Wat is HPL ?

HPL is een afkorting die staat voor High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd. HPL is een samenstelling van papierpulp en fenolhars met een harde toplaag van melaminehars.

Onderhoud en verzorging van HPL

Dankzij het sterke oppervlak heeft HPL geen speciale verzorging nodig. Het is eenvoudig schoon te maken.

Welke kleur en houtsoort kiest u ?

HPL is verkrijgbaar in alle houtsoorten en vele kleuren. U kiest een HPL uit onze catalogus die wij u bij opdracht kosteloos toezenden. Heeft u dezelfde HPL nodig die al in uw interieur  voorkomt en u weet de code dan geeft u deze eenvoudig aan ons door. Wij werken met vele bekende merken HPL en kunnen bijna altijd een passende HPL leveren.

Wat is fineer ?

Fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. De dikte van het fineer varieert tussen 0,5 en 2 mm afhankelijk van de gebruikte houtsoort en of toepassing. Fineer moet altijd afgewerkt worden. Dit kan met lak, olie of was. Onbehandeld is het gevoelig voor vlekken en is vaak kwetsbaarder voor krassen dan HPL. Als u kiest voor fineer zullen wij u adviseren over de juiste keuze voor uw spreekgestoelte.